Bog pa izkazuje svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki.
(Rimljanom 5:8)
     

 


Baptisti v Sloveniji

Baptisti se v Sloveniji pojavljajo šele v prvi polovici 20. stoletja, ko so se domov kot misijonarji vračali Slovenci, ki so se spreobrnili v tujini. V začetku se ne predstavljajo z imenom Baptist, ampak kot evangelijski kristjan. Največkrat so delovali kot kolpolterji. Šele ko so vzpostavili sodelovanje s hrvaškimi Baptisti, so prevzeli ime Baptistične cerkve in so se nekaj let pred II. Svetovno vojno združili v Zvezo baptističnih cerkva v Jugoslaviji. Prva Baptistična cerkev v Sloveniji je bila v Trbovljah, pozneje se ustanavljajo cerkve v Ljubljani, na Jesenicah, v Celju, Kranju in v Murski Soboti. Baptistično gibanje je prisotno tudi v Mariboru, Slovenski Bistrici, Rogaški Slatini, Kamniku, Velenju, Kanalu, Kopru in drugod.

Lokalna cerkev je samostojna in je odgovorna Jezusu Kristusu.
Bogoslužja so preprosta: čaščenje Boga s pesmijo, učenje Božje besede in molitev. Na podlagi Svetega pisma opravljamo dva obreda: krst odraslih, ki sprejmejo vero, in spominsko večerjo.
Cerkev nima hierarhije.

Po nastanku samostojne države Slovenije je formirana Zveza baptističnih cerkva v Sloveniji, ki je članica Evropske Baptistične zveze in Svetovne Baptistične zveze.

 

Spoznajte nas    Iz Božje besede    Odgovori na vprašanja    Dogodki    Multimedija    Delavnice in srečanja     Prva stran    replica watches    replica handbags


ljubezen prijateljstvo razumevanje čustvovanje svetovanje droge Jezus Bog