Bog pa izkazuje svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki.
(Rimljanom 5:8)
     

 


Zakaj hoditi v Božji ljubezni?

Božja Beseda nas hrabri, naj si prizadevamo za Božjo ljubezen, naj bo to fokus naših življenj. Sigurno obstaja razlog, zakaj Gospod tako zelo želi, da postane hoja v ljubezni prioriteta naših življenj. Vsak korak izven te ljubezni je GREH. Kadarkoli se nam to zgodi, bodimo hitri v kesanju in začnimo spet hoditi v ljubezni in poslušnosti. Božja ljubezen je ta, ki poskrbi za blagostanje človeka v duhu, duši in telesu.

Poglejmo, kaj pravi Pismo o prednostih in blagoslovih, ki nas čakajo, če hodimo v Božji ljubezni.

1. Timotej 4:Urjenje telesa namreč le malo koristi, prava pobožnost (hoja v ljubezni) pa je koristna v vsem, ker obljublja življenje, sedanje in prihodnje.

Prava pobožnost pomeni hojo v ljubezni. Vidimo, da to obljublja sedanje in prihodnje življenje.

1. Peter 3: Končno, bodite vsi složni, sočutni, ljubite brate, bodite usmiljeni in ponižni. 9 Ne vračajte hudega za húdo in ne sramotite tistega, ki vas sramoti. Nasprotno, blagoslavljajte, ker ste bili poklicani v to, da bi bili deležni blagoslova.

1. Peter 3: 10 Kajti kdor hoče ljubiti življenje in videti dobre dni, naj zadržuje svoj jezik od zla in ustnice od zvijačnega govorjenja. 11 Ogiblji se zla in delaj dobro, išči mir in hodi za njim.

Psalm 34: 12 Pridite, sinovi, poslušajte me, strahu GOSPODOVEGA vas bom učil.

13 Kdo je mož, ki ima veselje nad življenjem, ki ljubi dneve, da bi videl dobro? 14 Zadržuj svoj jezik od zla, svoje ustnice od zvijačnega govorjenja. 15 Ogiblji se zla in delaj dobro,

išči mir in se zanj zavzemaj.
 

Kdo si želi hoditi v božanskem zdravju, živeti dolgo in srečno življenje? Potem se moramo natančno držati navodil iz Svetega Pisma!

Če si dopustimo, da v nas biva neodpuščanje in sovraštvo do druge osebe, je to še mnogo huje, kot če bi pili strup ali se dotikali strupene kače, ki komaj čaka, da piči. Zato bodimo pozorni, da ne kritiziramo in ne obrekujemo drugih. Če hočemo živeti zdrava življenja v zdravih telesih, pazimo na to, da živimo v ljubezni in zadržujemo svoj jezik, da ne govori pogubnih reči!

PRIMER:

Neki pridigar je zašel v težave in moral je zapustiti svojo cerkev. Izkušeni pastor je nekoga vprašal: »Kaj pa je storil?« Natančno so mu razližili. Vse, kar je pastor odvrnil, je bilo: »Človek z zdravim razumom tega ne bi nikoli storil.« Po navadi je ta pastor vselej hodil v božanskem zdravju (ni bil bolan že več kot štirideset let). Tokrat pa se je začel slabo počutiti. Nikakor ni mogel zaspati. Verjel je v ozdravljenje, citiral pravilne citate, vendar se ni nič spremenilo. Spomnil se je recepta, ki temelji na Božjih principih: ČE MOLITE, PA NE DOBITE REZULTATOV SVOJIH MOLITEV, SE ZAČNITE SPREMINJATI. ZAKAJ? SPREMEMBA SE MORA ZGODITI V VAS, PREDEN LAHKO PRIDE ODGOVOR. BOG SE NIKOLI NE SPREMINJA, SPREMENITI SE MORATI VI!

Končno je pastor vprašal Gospoda, kaj je narobe. Gospod ga je spomnil, kaj je rekel o obsojenem pastorju. Pastor je odvrnil, da je rekel samo (: »Človek z zdravim razumom tega nikoli ne bi storil.«) Gospod ga je vprašal:«Ali ti morda veš, pod kakšnim pritiskom se je znašel ta človek? Ali poznaš okoliščine njegove situacije? Če bi se sam znašel v teh okoliščinah, obstaja velika možnost, da se ne bi niti tako dobro odrezal, kot se je ta obsojeni pastor! Ta človek je MOJ služabnik. In jaz ga lahko spet postavim, da bo stal!« (Rimljanom 14: Kdo si ti, da sodiš tujega služabnika? Naj stoji ali pade, to je stvar njegovega gospodarja. Vendar pa bo stal, saj je Gospod dovolj močan, da ga postavi.) Izkušeni pastor je prosil Gospoda, da mu oprosti, ker je dal takšno nepremišljeno izjavo o obsojenem pastorju. Ko se je skesal, je v njegovo telo spet prišlo zdravje in dobro počutje.

PRINCIP: Ne smemo kritizirati in soditi drugih, ker ne poznamo celotnih okoliščin in pritiskov, pod katerimi so se znašli. Držimo svoja usta zaprta!

Matej 7: 1 »Ne sodite, da ne boste sojeni! 2 S kakršno sodbo namreč sodite, s takšno boste sojeni, in s kakršno mero merite, s takšno se vam bo merilo. 3 Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš? 4 Ali kako moreš reči svojemu bratu: ›Pústi, da vzamem iver iz tvojega očesa,‹ če imaš sam bruno v očesu? 5 Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver iz očesa svojega brata.«

Ko nas nekdo vpraša: »Kaj praviš na to, kar se je zgodilo temu in temu?« Recimo: »Nimam komentarja.« S tem, ko upihnem svečko drugemu, nikakor bolj ne razsvetlim svoje.

Opažajmo rajši pozitivne stvari pri drugih in te proslavljajmo in povečujmo.

Efežanom 4: 32 Bodite drug do drugega dobrosrčni in usmiljeni ter drug drugemu odpuščajte, kakor je tudi vam Bog milostno odpustil v Kristusu.

Efežanom 5:Posnemajte torej Boga, saj ste njegovi ljubljeni otroci, 2 in živite v ljubezni, kakor je tudi Kristus vzljubil nas in je daroval sam sebe za nas kot blago dišečo daritev in žrtev Bogu.

Ne smemo pozabiti, da je druga plat Božje ljubezni tudi, da je stroga. Človeška ljubezen se lahko spremeni v sovraštvo ali pa je nežna in popustljiva takrat, ko bi morala biti stroga. Božja ljubezen je tudi stroga. Jezus, Božji Sin, nam je vedno vzor in kaže pravi Božji karakter. Se spomnite, ko je vzel v roke bič in pregnal vse prodajalce v Božjem templju? Starši morajo biti do svojih otrok tudi strogi. Govorimo o strogosti, ki je v ljubezni. Otroke moramo vzgajati zato, ker jih ljubimo in vemo, da je to dobro zanje.

Pregovori 13: 24 Kdor prizanaša šibi, sovraži svojega sina, kdor pa ga ljubi, ga zgodaj vzgaja. Včasih mora ljubezen pokazati stran strogosti, neustrašnosti in ne popustljivosti, ko ve, da ima prav.

 
MOJA ODLOČITEV IN IZPOVED:

HODILA BOM V BOŽJI LJUBEZNI. NE BOM KRITIZIRALA IN OGOVARJALA DRUGIH, KER BOŽJA LJUBEZEN BLIŽNJEMU NE STORI NIČ SLABEGA.

KO TAKO HODIM V BOŽJI LJUBEZNI, LAHKO S POPOLNIM ZAUPANJEM PRIČAKUJEM IN PRIKLIČEM BOŽJE BLAGOSLOVE V SVOJE ŽIVLJENJE IN ŽIVIM Z NAJBOLJŠIM, KAR JE ZAME PRIPRAVIL MOJ GOSPOD.

ŽIVELA BOM ŽIVLJENJE, KI JE MILOSTNO IN SOČUTNO DO DRUGIH IN POLNO ODPUŠČANJA; ŽELA BOM BOŽJE BLAGOSLOVE.

SVOJ JEZIK BOM VAROVALA Z VSO SKRBJO, DA NE BOM GOVORILA SLABIH, ZLIH STVARI IN TEŽILA BOM ZA MIR Z VSAKIM ČLOVEKOM

HVALA TI, MOJ OČE, KER MI BOŠ POMAGAL, KO SEM BOM TRUDILA RASTI IN RAZVIJATI SVOJ SAD LJUBEZNI, KI SI GA IZLIL V MOJE SRCE PO SVOJEM SVETEM DUHU!

 

Spoznajte nas    Iz Božje besede    Odgovori na vprašanja    Dogodki    Multimedija    Delavnice in srečanja     Prva stran    replica watches    replica handbags


ljubezen prijateljstvo razumevanje čustvovanje svetovanje droge Jezus Bog