Jezus Kristus: Resnično, resnično, povem vam: Kdor posluša mojo besedo in veruje njemu, ki me je poslal, ima večno življenje in ne pride v obsodbo, temveč je prestopil iz smrti v življenje.
(Janez 5: 24)
     

 


Sedem mest, kjer je Jezus prelil svojo kri

Kristusova kri je mnogo močnejša, kot se tega mnogi zavedajo. Je naš vir odrešitve in osvoboditve. Grška definicija besede rešiti pomeni: nazaj kupiti, odkupiti, nadomestiti, povrniti, poravnati, osvoboditi. S tem, ko je Jezus prelil Svojo kri, nam je povrnil možnost življenja v popolnem blagoslovu, ki sta ga uživala Adam in Eva pred padcem. »Saj veste, da vas iz vašega praznega življenja, ki ste ga podedovali od očetov, niso odkupile minljive reči, srebro ali zlato, 19 ampak dragocena kri Kristusa, brezhibnega in brezmadežnega jagnjeta.« (1. Peter 1:18-19). Vrata so edino mesto, kakor nam pravi Pismo v Janezu 10:9, kjer se lahko srečata Bog in človek. »Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo.« Kri pa je edino sredstvo sprave. Duhovnik Aron je v Stari zavezi moral sedemkrat škropiti z živalsko krvjo pred spravnim pokrovom in na spravni pokrov, ko je opravljal spravno daritev za greh. »Potem naj vzame nekaj junčeve krvi in naj s prstom poškropi sprednjo stran spravnega pokrova in pred pokrovom naj s prstom sedemkrat poškropi s krvjo.« (3. Mojzesova 16:14).

Tudi Gospod Jezus je na sedmih mestih prelil Svojo sveto kri, da bi nas odkupil in nam povrnil svobodo. Kristusova kri je izvir moči v življenju vsakega vernika.

V spodnjem besedilu najdete več o mestih, na katerih je Jezus prelil svojo kri.
Besedilo si lahko prenesete na svoj računalnik.

Sedem mest, kjer je Jezus prelil svojo kri

 

Spoznajte nas    Iz Božje besede    Odgovori na vprašanja    Dogodki    Multimedija    Delavnice in srečanja     Prva stran    replica watches    replica handbags


ljubezen prijateljstvo razumevanje čustvovanje svetovanje droge Jezus Bog